3386-edegem_themills_homepage_website
The Mills

Bouwen van 155 appartementen met ondergrondse garage

Uitvoerend bedrijf

Hooyberghs

Uitvoering

ATA
Tegels Van Bergen
Van de Craen
Verheyen 

Locatie

Edegem
  • Bouworganisatievorm: ontwikkelingsproject
  • Opdrachtgever: Cores Development ism Condominium Projectontwikkeling
  • Architect: M² architecten
  • Ingenieur stabiliteit: Ingenieurs en tekenbureau Concreet
  • Ingenieur Akoestiek & Technieken: Technum Acoustics & Dynamics – DBA Consult
  • Plaats van uitvoering: Drie Eikenstraat - 2650 Edegem

The Mills is een verkaveling bestaande uit 8 gebouwen met 155 stijlvolle appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers. Ieder appartement is geconcipieerd met een terras of een priv├ętuin die mooi ge├»ntegreerd is in de groenaanleg. Op de bovenverdieping bevinden zich penthouses met ruime terrassen en een subliem uitzicht. Ondergronds is er een gemeenschappelijke parkeergarage voorzien voor 235 wagens. Het project is centraal gelegen pal tussen groene zones, maar ook met zorgcentra en winkels in de buurt. De belangrijkste verbindingswegen naar Antwerpen, Mechelen en Brussel zijn vlakbij.

De architect heeft geopteerd voor een strakke bouwstijl waarin terrassen en overkragingen voor ritmische accenten zorgen. Het is volume-architectuur waarbij de volumes zo rank mogelijk in elkaar overvloeien. Er is getracht een onderscheid te maken tussen de sokkel van het gebouw en de terrassen. Deze laatste hebben een andere kleur en textuur gekregen. Wat dit project zo uniek maakt is dat er tevens een uitgebreid zorgaanbod aanwezig is, het 'Assisted Living'. Dit bestaat uit een comfortabele, energiezuinige en beter uitgeruste woning met onder meer een noodoproepsysteem voor woonassistentie. Het biedt ook facultatieve comfort- en zorgdiensten.