3563-dji_0137
De Weverij

Bouw 49 assistentiewoningen en 101 appartementen.

Uitvoerend bedrijf

E. Rombaut

Uitvoering

Hoofdaannemer: Hooyberhgs

Locatie

Sint-Niklaas
Opdrachtgever: Cores Development
Architect: ELD Partnership, ENARCO
Plaats van uitvoering: Antwerpsesteenweg  -  Sint Niklaas

Op de terreinen van de vroegere textielweverij Schoeters-Bruggeman, vlak bij het centrum van Sint-Niklaas, bouwt dochterbedrijf E. Rombaut mee aan 49 erkende assistentiewoningen. Het project moet een antwoord bieden op de schaarste aan aangepaste woonoplossingen voo  65-plussers. Simultaan met de assistentiewoningen bouw ons dochterbedrijf ook nog 101 appartementen. Nogal een uitdaging, dat vertelt ook Lieven Speleers, Hoofdprojectleider bij E. Rombaut.

“Alles moet via één toegangsweg gebeuren en dat terwijl de volledige omgeving aangelegd wordt door een derde partij. Door efficiënt en doordacht te werk te gaan heeft dit ons toch niet vertraagd. Meer nog, door onze snelheid van uitvoering kregen we van de promotor de vraag om de afwerking iets te vertragen. Dit om een gelijktijdige oplevering van de hele site te garanderen.“

101 appartementen en 49 assistentiewoningen, daarmee is E. Rombaut verantwoordelijk voor meer dan de helft van de in totaal 209 wooneenheden op het woonerf in het hart van het waasland. De eerste twee blokken zijn zo goed als klaar voor oplevering. Dat moet wel ook, want er is al meer dan 70% verkocht. Het gaat vooruit daar in Sint-Niklaas.