Missie

B&R bouwgroep is een multidisciplinaire groep die functioneert als één team en zich concentreert op de afzonderlijke dochterbedrijven om een duurzame groei te bekomen, gebaseerd op excellente klanten relaties, knowhow, kwaliteit en aandacht voor de individuele medewerker en een aangename werkomgeving.

Visie

B&R bouwgroep realiseert haar missie door te sturen op een selectief aannemingsbeleid, door kennis en kwaliteit aan zich te binden en door continu verbetering van de bedrijfsprocessen. Door het bundelen van disciplines en kennis levert de groep vroegtijdig kwaliteit, dat zich vertaalt in langdurige duurzame oplossingen...


 

‘Wij blijven een familiebedrijf waar laagdrempeligheid en een gemoedelijke sfeer overheersen.’
 


 

B&R bouwgroep heeft de ambitie om de komende jaren gecontroleerd te blijven groeien tot een professionele groep die toonaangevend is op gebied van winstgevendheid, kwaliteit en duurzaamheid. Dit steeds uit het oogpunt van meerwaardecreatie voor de klant en met werknemerstevredenheid als basis.

Hoofdkantoor B&R op de Hoge Mauw in Arendonk

Geschiedenis

Onder leiding van oprichter Jef Hooyberghs startte Algemene Bouwonderneming Hooyberghs begin jaren ’60 als traditionele schrijnwerkerij. Na voortzetting door zoon Leo groeide de schrijnwerkerij uit tot een gerenommeerd bouwbedrijf in de ruime Kempense regio. Meer dan twee decennia later, in 1983, werd het bedrijf omgevormd tot de NV Algemene Bouwonderneming Hooyberghs. Persoonlijk engagement, integriteit en vakmanschap vormden de sterke fundamenten waarop het familiebedrijf alleen maar groei kende.

In 1995 sloegen Eddy Bruyninckx- die al jaren in het familie-bedrijf werkte en de verschillende bedrijfsfacetten door en door kende - de handen in elkaar met Ravago Plastics NV. Samen verwierven zij alle aandelen van de NV Hooyberghs. Onmiddellijk na de overname werd er structureel geïnvesteerd in het continu verbeteren en verbreden van producten en diensten.

In 2001 werd B&R Bouwgroep NV opgericht. Deze groep overkoepelt de dag van vandaag 22 gespecialiseerde ondernemingen en telt meer dan 850 medewerkers. Binnen de Bouwgroep zijn alle bouwdisciplines vertegenwoordigd zodat elke opdracht van A tot Z kan worden uitgevoerd.

B&R2022-157

Snelle groei

De laatste decennia realiseerde B&R Bouwgroep een zeer snelle groei. Dit leidde zowel tot een forse stijging van het aantal gerealiseerde projecten, het aantal medewerkers, het aantal lopende werven als de financiële cijfers.

Ondanks de sterke groei blijven wij een familiebedrijf waar laagdrempeligheid en een gemoedelijke sfeer overheersen.

Toonaangevende rol

B&R Bouwgroep speelt een toonaangevende rol en innoveert voortdurend in de eerder traditionele bouwsector. De dochterbedrijven van B&R vullen elkaar op alle vlakken aan. Onze groep heeft vestigingen in Arendonk, Antwerpen, Oostkamp, Dessel, Rumst, Ternat en Tessenderlo.

Samenwerken voor onze klanten

B&R Bouwgroep streeft naar een optimale wisselwerking tussen alle aangesloten bedrijven. Het succes van B&R steunt op samenwerking op alle vlakken waar dit voordelen biedt. Denk daarbij aan inkoop, logistiek beheer, kennisoverdracht, administratieve ondersteuning en promotie.

B&R ondersteunt zijn dochterbedrijven maximaal, zodat elke onderneming zich individueel kan focussen op waar het sterk in is: het leveren van vakmanschap aan onze klanten.