Geel Astor - afgewerkt (Large)
Het hoogste hybride (beton & CLT) gebouw in België

Stilstaan is achteruitgaan, zeker in de bouwwereld. De afgelopen jaren bouwden onze bouwondernemingen Hooyberghs (Arendonk) en Christiaens (Oostkamp) heel wat expertise op in de vernieuwende bouwmethode CLT. In plaats van traditioneel metselwerk wordt bij CLT de ruwbouw uitgevoerd in zogeheten Cross Laminated Timber.

Bouwconstructies worden opgetrokken met behulp van grote, massieve platen. Drie tot zeven kruiselings tegen elkaar gelijmde houtlagen geven deze platen de vereiste stabiliteit. Ondanks deze sterkte blijven de platen toch uitermate licht, wat de plaatsing vergemakkelijkt.

HAAKL1017B_moermanshof-web-16

Voordelen CLT

Naast de duurzaamheid en gegarandeerde lange levensduur, staat CLT garant voor een uiterst korte bouwtijd. Mits het juiste vakmanschap worden de platen tot op de millimeter juist geplaatst. CLT past perfect in het streven naar circulair bouwen met een minimaal verbruik van CO². De constructie verloopt uitermate ‘proper’, zonder stof of geluid.

B&R Bouwgroep bouwde de afgelopen jaren heel wat ervaring op in CLT met bijzondere referentieprojecten. Het meest opvallende project is de zorgtoren Astor in Geel. Deze met CLT opgebouwde toren telt 11 verdiepingen en is 40 meter hoog. De toren werd met een beperkt bouwteam opgetrokken in amper acht maanden bouwtijd. Andere projecten in CLT zijn 62 assistentiewoningen (De Anjer) in Balen. Daarnaast staan nog uitdagende projecten op stapel in Zeebrugge en Haacht.

IMG_9393bewerkt

Gerelateerde realisaties