154-img_9770
Woonzorgcentrum Wissenstraat

Bouwen van een woonzorgcentrum met 120 bedden en 44 assistentiewoningen met een ondergrondse parking.

Uitvoerend bedrijf

Hooyberghs

Uitvoering

Alcomel

Alcopro

ATA
Tegels Van Bergen
Van de Craen
Verheyen

Locatie

Aarschot
Bouworganisatievorm: Woon- & Zorgproject
Opdrachtgever: Woon en Zorg Vastgoed Aarschot
Architect: OSAR Architecten & MORGEN architectuur
Ingenieur stabiliteit: Ingenieursbureau Jan Van Aelst
Plaats van uitvoering: Wissenstraat 20 - 3200 Aarschot

Op de voormalige RITO-site werd een scholencomplex afgebroken en werd er plaatsgemaakt voor de nieuwbouw van een woonzorgcentrum met 120 bedden en 44 assistentiewoningen. De nieuwbouw bestaat uit 2 volumes die op de tweede verdieping met elkaar verbonden zijn zodat de bewoners van de serviceflats makkelijk gebruik kunnen maken van de ouderenzorg en de voorzieningen die in het woonzorgcentrum aangeboden worden.

De ruimtes die ouderenzorg verschaffen, zijn goed toegankelijk vanuit de inkomhal van het woonzorgcentrum zodat ze ook kunnen gebruikt worden door ouderen uit de nabije omgeving. Technisch werden de 2 gebouwen in zijn totaliteit opgetrokken d.m.v. prefab sandwichpanelen geproduceerd door zusterbedrijf Verheyen. Ook de dragende binnenwanden in prefabbeton zijn door Verheyen uitgevoerd.

Bovendien is conceptueel ook rekening gehouden met een energiezuinige warmteopwekking van het warm water voor sanitair. Hiervoor is een centrale stookplaats voorzien en d.m.v. platenwisselaars wordt de warmte van de verwarming gebruikt voor het opwarmen van het warm water voor het individueel sanitair warm water van de service flats.