3440-1327-lees_03

Verheyen Beton verzilvert dubbele nominatie FEBE Elements Awards 2017.

Gepubliceerd op: 29 november 2017

‘Woods Leuven’ wint in de categorie Precast in Buildings.  

Verheyen Beton, de architectonisch betonspecialist van B&R Bouwgroep sleepte gisteren een prestigieuze FEBE Elements Award in de wacht. Na een dubbele nominatie mocht Broos Geysen, Project Manager bij Verheyen Beton, gisteren de award in ontvangst nemen naar aanleiding van het uitzonderlijk werk voor het project Woods Leuven.

Elk jaar lauwert FEBE, de federatie van de Belgische prefab betonindustrie, de meest opmerkelijke Belgische betonprojecten tijdens de FEBE Elements Awards. Dit is een prijsuitreiking voor bouwprojecten waarbij elementen uit prefab beton een belangrijke rol spelen. De award show vond plaats op 28 november in Hangar 58 te Genk.

Na meerdere nominaties in 2014 en 2015 en een dubbele nominatie dit jaar (Woods Leuven en Gebouw M in Antwerpen), werd Verheyen Beton gisteren beloond voor hun vakmanschap. Een waar huzarenstuk dat werd afgeleverd voor Woods Leuven, de unieke architecturale eyecatcher met 157 studentenkoten aan de rand van Leuven. Dit uitzonderlijk gebouw is van de hand van Crepain Binst Architecture en stelde Verheyen Beton voor een serieuze uitdaging.

Er was niet enkel de kleur, het groene gezuurde beton diende zo’n egaal mogelijk uitzicht te hebben, maar ook de constructie van de gevelpanelen. Deze werd, op aanraden van Verheyen, opgebouwd uit prefab combi-elementen in plaats van verschillende losse kolommen en balken. Doorgedreven pre-engineering was nodig om deze job aan de gewenste kwaliteit en binnen de vooropgestelde deadline te realiseren. Dit was enkel mogelijk dankzij een doorgedreven en efficiënte samenwerking met zowel Crepain Binst Architecture, als de aannemer/opdrachtgever Dyls Construct en het studiebureau Arcade Ingenieursbureau.