3620-img_2355

Studenten bouwen waterzuiveringsinstallatie in kader van STEM-project.

Gepubliceerd op: 12 maart 2018

Studenten bouwen waterzuiveringsinstallatie bij Verheyen Betonproducten in kader van STEM-project.

Arendonk, 12 maart 2018 - De 5e jaar studenten Bouwwetenschappen van St.-Jozef uit Geel brachten maandag een bezoek aan Verheyen Betonproducten. In het kader van een STEM-project bouwden ze aan een waterzuiveringsinstallatie op basis van kokos. Als wapening voor het beton maakten ze gebruik van carbon, een innovatief alternatief voor staal. Verheyen Betonproducten is hierin gespecialiseerd en past de techniek al jaren toe in haar producten.

Studenten aan de slag bij Verheyen Beton
Maandag 12 maart brachten de 5e jaar studenten TSO Bouwwetenschappen van St.-Jozef uit Geel een bezoek aan Verheyen Betonproducten uit Arendonk. In het kader van een STEM-project (Science, Technology, Engineering en Mathematics) maakten ze samen met de medewerkers van Verheyen de bekisting voor twee betonnen bakken die dienst zullen doen als infiltratiebekkens. Deze maken deel uit van een waterzuiveringsinstallatie op basis van een kokosbiobed.

 

C-grid, een innovatief materiaal
Michel Catteau, Algemeen Directeur van Verheyen Beton, gaf de studenten een uitgebreide toelichting over de eigenschappen en het gebruik van C-grid (carbon grid), een wapening in carbon. Het materiaal is een vernieuwend alternatief voor traditioneel staal. Zo heeft carbon tot vijf keer de treksterkte van staal en is het veel lichter. Verheyen Beton heeft een jarenlange expertise in het gebruik van C-grid. Het materiaal wordt gebruikt bij de fabricage van onder andere sandwich- en gevelpanelen voor de bouw van scholen, rusthuizen en appartementen. Maandag maakten de studenten kennis met het materiaal, en verwerkten ze het in de constructie van hun ecologische zuiveringsinstallatie.

 

Over Verheyen Beton
Verheyen Beton, lid van B&R Bouwgroep, is specialist op het vlak van constructief en architectonisch beton. Hun doorgedreven investeringen in R&D en pre-engineering maken hen de ideale partner voor alle niet standaard bouwprojecten in architectonisch beton. Innovaties zoals carbon als wapening, dunne gevelbekleding en een hybride staal -beton systeem zijn slechts enkele van hun specialiteiten.