Pearl Homes plaatst zorgunit in Hechtel-Eksel

Pearl Homes plaatst eerste zorgunit in Hechtel-Eksel

Gepubliceerd op: 6 juli 2021

Hechtel-Eksel, 6 juli 2021 – De eerste modulaire prefab zorgunit in Hechtel-Eksel is een feit! De nieuwste telg in de B&R familie - dochterfirma Pearl Homes - ontwierp deze zorgunit volledig op maat van de bewoonster en plaatste de woning kant-en-klaar in de tuin. Deze modulaire woningen, uitgerust met de laatste nieuwe technologieën, worden steeds populairder en verlagen de drempel voor ouderen en hulpbehoevenden om de nodige zorg te krijgen in hun vertrouwde omgeving.

 

Eerste zorgunit in Hechtel-Eksel

Pearl Homes zorgde onlangs voor een primeur in Hechtel-Eksel. Ze plaatsten er de allereerste modulaire zorgwoning in de tuin van Liliane en Erik. In 2019 kwam Jacqueline, de moeder van Liliane, er alleen voor te staan. Het koppel zocht een manier om Jacqueline dichter bij hen te laten wonen. “Het was een hele zoektocht, waarbij er verschillende opties overwogen werden. Van het wonen in een garage tot het verbouwen van onze eigen woning. Tot we uiteindelijk terechtkwamen bij de modulaire woningen van Pearl Homes”, licht Erik toe.


Kwalitatief maatwerk voorzien van alle comfort

De mobiele woonunit werd volledig op maat ontworpen van bewoonster Jacqueline. “Als rolstoelgebruikster kan ik nu in alle privacy genieten van mijn eigen woning. Die werd uitgerust met de nodige voorzieningen op maat. Zo is het keukenblad met kookvuur bijvoorbeeld in hoogte verstelbaar, staan alle keukentoestellen op ooghoogte en heb ik een ruime en toegankelijke badkamer met zitdouche en armsteunen.”

De kwaliteit van de zorgunits en het comfort van haar bewoners is absolute topprioriteit voor Pearl Homes. Dankzij de integratie van de laatste nieuwe technologieën, zijn de units volwaardige woningen, die hetzelfde – of zelfs meer – comfort bieden dan een klassieke woning. Dit onderscheidt Pearl Homes van de vele andere bouwfirma’s die modulaire woningen aanbieden.


Altijd dichtbij en veilig

“Een van de grote voordelen van een woonunit in de tuin is de nabijheid”, vertelt Jacqueline. “Mijn woning staat op slechts enkele meters van de woning van mijn dochter en schoonzoon. Als ik iets nodig heb, kan ik makkelijk hulp vragen.” In dringende gevallen of noodsituaties kan Jacqueline gebruik maken van een armband met drukknop rond haar pols. Bij een druk op de knop krijgt haar familie instant een melding op de gsm, tablet of smartwatch. Bovendien wordt in een noodsituatie de temperatuur in de unit automatisch verhoogd om onderkoeling te vermijden.

PHO_Hechtel-Eksel-39
Jacqueline (bewoonster): “De nabijheid van mijn familie en de extra veiligheidsvoorzieningen zorgen ervoor dat ik gerust ben in mijn woning en optimaal kan genieten. Dat is voor mij de grootste troef aan deze manier van wonen” 

Een betaalbare en duurzame woonformule

“Een ander groot voordeel is dat het een betaalbare manier van wonen is”, vertelt Liliane. “We hebben deze modulaire woning niet moeten kopen, maar we huren de woning zolang het nodig is. Bovendien ligt de huurprijs een pak lager dan wat je gemiddeld betaalt voor een woonzorgcentrum.” Op eenvoudig verzoek kan de woning nadien ook weer verwijderd worden. De units kunnen zo herbruikt worden, waardoor het een duurzame manier van wonen is.

Logistieke uitdaging

De zorgunits van Pearl Homes worden ontwikkeld in hun productiehal in Chatelinaux, Charleroi. Op enkele dagen tijd wordt hier met man en macht een volledige unit in elkaar getimmerd en afgewerkt. De woning wordt vervolgens – via een grote laadbrug – kant-en-klaar op de vrachtwagen geladen en met uitzonderlijk vervoer naar de tuin van de klant getransporteerd. Een applausje voor de transporteurs hier, want dit vereist soms millimeterwerk!

De plaatsing van de unit gebeurt snel en eenvoudig. Met behulp van een grote kraan wordt de unit van de vrachtwagen getakeld en meteen op de juiste locatie neergezet. Geen klassieke fundering nodig hier! 27 funderingspaaltjes worden als het ware in de grond geschroefd en zorgen voor een stevige en stabiele basis voor het plaatsen van de woning.

Bart Moors (Zaakvoerder Pearl Homes): “Eens de zorgunit op z’n plaats staat, is het enkel nog een kwestie van de elektriciteit en het water aan te sluiten, en hop! Plug & play."
PEARL_woonzorgunit_Hechtel-Eksel-209

Modulaire woningen: de toekomst

Modulaire zorgunits worden als maar populairder en zijn aan een sterke opkomst bezig. Als mensen ouder worden of met beperkingen geconfronteerd worden, willen velen onder hen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Maar in heel wat woonsituaties is dat niet makkelijk, omdat de huidige woning niet altijd voldoet aan de nieuwe behoeften. Een modulaire zorgunit verlaagt de drempel voor ouderen en hulpbehoevenden om de nodige zorg te krijgen in hun vertrouwde omgeving.