3703-img_4035

Maak kennis met Kristof, onze Junior Calculator die op 30-jarige leeftijd zijn carrière een nieuwe wending gaf.

Gepubliceerd op: 3 september 2018

Maak kennis met Kristof, onze Junior Calculator die op 30-jarige leeftijd zijn carrière een nieuwe wending gaf.

Wie tijdens het laatste weekend van de zomervakantie de weekendkrant onder ogen kreeg kon er niet naast kijken. Jobat bracht het verhaal van twee uitzonderlijke studenten aan Thomas More Geel. De leeftijd van deze twee alumni (34 en 37 jaar) licht al een tipje van sluier op. Ze zijn namelijk de eerste studenten die afstuderen van het door VDAB erkende traject waarbij werkzoekenden een opleiding Professionele Bachelor in de Bouw volgen. Een perfecte opstap naar zeer gegeerde profielen zoals bouwkundig tekenaar, junior projectleider of calculator.

Één van de afgestudeerden die aan het woord komt is Kristof Vercaigne. Naast kersverse papa is hij ook onze collega bij dochterfirma Hooyberghs. Hoog tijd om onze Junior Calculator, die op dertig jarige leeftijd terug voor de schoolbanken koos, kort aan jullie voor te stellen.

Najaar 2014, het doek valt over de Turnhoutse productiesite van Heinz, de laatste sausjes rollen van de band. Kristof was een van de vele streekgenoten die door deze collectieve sluiting plots zonder werk kwam te zitten. Na 9 jaar trouwe dienst mocht hij op zoek naar een nieuwe job. Dat dit niet voor de hand liggend was, dat had hij al snel begrepen. Kristof bleef echter niet bij de pakken zitten. Hij nam de koe bij de horens en maakte van dit kantelpunt in zijn professionele carrière gebruik om alle opties grondig te verkennen. Hiervoor klopte hij aan bij VDAB waarbij hij via loopbaanbegeleiding zijn interesse voor de bouw leerde kennen. Met een A2 diploma boekhouden-informatica op zak, beschikte hij echter niet over de nodige adelbrieven. In samenspraak met VDAB startte hij, als een van de eerste, de opleiding ‘Professionele Bachelor in de Bouw’ aan Thomas More Geel.

Al snel bleek dat Kristof niet de makkelijkste weg had gekozen. Een leven tussen studenten die gemiddeld 10 jaar jonger zijn is namelijk geen evidentie als prille dertiger.

Gelukkig was er de steun van zijn vrouw, het vertrouwen van VDAB en de begeleiding van het volledige docententeam van de opleiding Bouw bij Thomas More. Kristof toonde het nodige doorzettingsvermogen en was enorm gemotiveerd om zijn opleidingstraject tot een succes te maken. Tijdens zijn 17 weken durende stage liet hij ook zien absoluut uit het juiste hout gesneden te zijn en perfect te passen binnen het Calculatieteam bij dochterbedrijf Hooyberghs. Hierdoor kon hij in februari 2018 in het IBO-statuut bij Hooyberghs starten en zijn opleiding als Junior Calculator binnen onze Bouwgroep verderzetten.

Als sluitstuk van zijn opleiding start hij vandaag met een vast contract bij dochterfirma Hooyberghs heeft hij de kans om verder te bouwen aan zijn professionele carrière binnen B&R Bouwgroep. Als kers op de taart mag hij zich sinds een dikke twee weken vader noemen van een gezonde zoon: Jean. We durven dus gerust stellen dat er eentje heel goed bezig is. Proficiat Kristof en welkom in de B&R Bouwgroepfamilie.

Lees hier het artikel van JOBAT

 

Heb jij ook zin in een carrièrewending? Neem dan zeker een kijkje tussen onze jobs of contacteer jasper.verheyen@benrgroep.be voor meer informatie!