Burgemeester Eddy Bevers, dokter Myriam Callaert en verpleegkundige Najat Skeli

Eerstesteenlegging AZ Rivierenland Willebroek

Gepubliceerd op: 21 april 2021

AZ Rivierenland legt eerste steen nieuwe campus Willebroek

Willebroek, 21 april 2021 – AZ Rivierenland investeert 10 miljoen in een nieuwbouw campus in Willebroek. Op woensdag 21 april legde Willebroeks Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) samen met AZ Rivierenland de fundamenten voor het gloednieuwe ziekenhuis. 

Nieuwbouw campus

Na de vernieuwing van campus Bornem in 2018 is AZ Rivierenland gestart met een nieuwe reeks sloop- en bouwwerken, zowel op campus Rumst als campus Willebroek. De ambitie is om in 2022 op beide locaties de eerste patiënten te kunnen verwelkomen in de vernieuwde setting.

De nieuwbouw van campus Willebroek verloopt in fasen. In de eerste fase werd het gebouw rechts van de hoofdingang volledig ontmanteld en afgebroken en is bouwonderneming Hooyberghs gestart met de nieuwbouw. Deze nieuwbouw zal klaar zijn in het eerste kwartaal van 2022.

Nadien wordt het linkse gedeelte van de bouw gesloopt. Het gebouw links – het oude moederhuis – behoort niet tot dit project en blijft dus behouden. 

 

Bart Van Bree – Afgevaardigd Bestuurder AZ Rivierenland: “Dankzij deze nieuwbouw verzekeren we de specialistische zorg in Willebroek, aangevuld met een belangrijke uitbreiding voor de kinderopvang.”

 

Ambulante zorgverlening en kinderopvang

In de nieuwbouw van campus Willebroek wordt een uitgebreid aanbod voorzien aan ambulante zorgverlening van verschillende specialismen van het ziekenhuis. Er komt een afdeling radiologie met CT-scan en mammografie, er is een prikplaats voor het afnemen van labostalen en er is kinesitherapie en een rugkliniek. Daarnaast komt er een kinderdagverblijf met 36 plaatsen voor opvang van kinderen tussen 0 en 3 jaar.


Samen bouwen aan kwaliteitsvolle zorg

Het totaal kostenplaatje van het project is 10 miljoen euro, waarvan VIPA ongeveer 850.000 euro subsidieert voor het kinderdagverblijf. AZ Rivierenland werkt zowel voor de grondige renovatie van campus Rumst als campus Willebroek samen met het Arendonks Bouwbedrijf Hooyberghs. De eerstesteenlegging gebeurde door hoofdarts dr. Myriam Callaert en verpleegkundige Najat Skeli samen met Willebroeks burgemeester Eddy Bevers.


Over B&R Bouwgroep

B&R Bouwgroep, met haar hoofdkantoor in Arendonk, telt maar liefst 25 bouw gerelateerde bedrijven verspreid over heel Vlaanderen en biedt werk aan meer dan 850 medewerkers. Deze zijn actief in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Hoewel geografische spreiding een belangrijke troef is, blijft de lokale verankering van de groep zeer belangrijk.