SuitX-18

Bouwkroniek over onze Exoskeletten

Gepubliceerd op: 2 augustus 2021

Sneller en veiliger werken dankzij Exoskeletten

Na de eerste succesvolle testen op de werf van Hooyberghs begin dit jaar, wordt nu ook bij B&R Logistics het exoskelet ingezet om het werk te verlichten. Dit innovatieve werkharnas beperkt het risico op letsels, vermindert de vermoeidheid en verhoogt de productiviteit bij zware fysieke en repetitieve werkzaamheden of werken in oncomfortabele posities. De eerste ervaringen bij onze collega’s zijn alvast positief!

Welzijn van onze vakmannen voorop!

Als bouwgroep worden we iedere dag weer geconfronteerd met het nijpende tekort aan vakmannen. Dit in ieder aspect van de bouw. Onze populatie vakmannen wordt ouder en de instroom van jongeren wordt schaars. Daarom wordt binnen B&R Bouwgroep 100% ingezet op het welzijn van onze medewerkers. Dit is zeer divers en gaat van opleidingen, optimaliseren van de werkomgeving, tot het letterlijk verlichten van hun werk. Door het inzetten van het exoskelet willen we in de eerste plaats rugletsels voorkomen en daarmee ook het uitvallen van medewerkers voorkomen.

De mensen van Bouwkroniek kwamen op bezoek om onze ervaringen met dit werkharnas te leren kennen. Lees er alles over op hun website.  

Bouwkroniek logo

SUSTALUTIONS
Gedreven door innovatie

Dergelijke duurzame innovaties ondersteunen we maar al te graag met Sustalutions. Dit nieuwe departement binnen B&R Bouwgroep richt zich op kennisvergaring en eigen ontwikkeling van innovatieve en duurzame oplossingen. Een duurzame toekomst moeten we op talrijke fronten realiseren. We kijken daarbij niet alleen naar nieuwe materiële producten, maar ook naar innovatieve commerciële concepten en efficiëntere bedrijfsprocessen.