Sam Daems (B&R) en Bart Moors (Pearl Homes) 2

B&R Bouwgroep verwelkomt Pearl Homes

Gepubliceerd op: 14 december 2020

B&R Bouwgroep neemt participatie in Pearl Homes, een specialist in energiezuinig modulair bouwen op maat.  

Arendonk/Pelt, 10 december 2020 – B&R Bouwgroep zet ondanks de Coronaperikelen haar groei verder. Meer nog, het viert haar 25ste verjaardag met een 25ste dochteronderneming. Door de participatie in Pearl Homes maakt de Bouwgroep uit Arendonk opnieuw haar ambities waar. Pearl Homes, pionier op het vlak van modulaire houtskeletbouw op maat, is een unieke uitbreiding van de expertises binnen de Groep. 

 

Uniek concept
 
Pearl Homes neemt een unieke positie in op de markt van het modulair bouwen. In tegenstelling tot vele andere bouwfirma’s die modulaire woningen aanbieden, kiest Pearl Homes voor 100% maatwerk. Klanten genieten dezelfde vrijheid in vormgeving, afmetingen en afwerking als bij ‘gewone’ houtskeletbouw of bij de ‘klassieke’ gemetste bouwmethodes. Meer nog, dankzij een doorgedreven automatisatie doen ze dit aan een ongezien tempo. 

 Klaar in twee maanden
 
Modulair bouwen biedt uitsluitend voordelen. Klanten genieten van alle troeven van kwaliteitsvolle houtskeletbouw. Daarnaast garandeert Pearl Homes een ultrakorte bouwtijd van amper twee maanden na het verkrijgen van de bouwvergunning. Om dit te realiseren zonder in te boeten op kwaliteit en de levensduur van de woning wordt iedere woning in verschillende modules woonklaar voorbereid in hun werkateliers. Dankzij de doorgedreven automatisatie van het bouwproces verloopt dit dus bijzonder efficiënt. Deze unieke werkwijze leidt tot minder arbeidsuren, en dus een lagere kostprijs per vierkante meter.

Bart Moors – Zaakvoerder Pearl Homes: “Het is ons doel om binnen B&R Bouwgroep onze groei verder te zetten door ons concept en onze aanpak nog te verfijnen. Hiervoor is zowel de stabiliteit van B&R Bouwgroep, de knowhow van haar dochterondernemingen als de uitzonderlijke service van de shared services cruciaal!"

 

Sam Daems – Gedelegeerd Bestuurder B&R Bouwgroep: “Ik ben ervan overtuigd dat een integratie in B&R Bouwgroep zal leiden tot sterke synergieën. Er is reeds veel expertise in huis op vlak van houtskeletbouw bij zowel Arkana als Hooyberghs en zowel Bruyndoncx als Alcomel hebben aardig wat ervaring op het vlak van modulair bouwen.”Talrijke toepassingen
Er is een enorme vraag naar modulair bouwen op de markt, zowel in binnen- als buitenland. Denk maar aan woningen, appartementen, tuinwoningen, kantoren, scholen, showrooms, mantelzorg- en vakantiewoningen. Getuige daarvan is ons meest recente engagement voor 250 vakantiewoningen in Duitsland en de mantelzorgwoningen die momenteel geproduceerd worden. 

 Zorgwoningen in de lift dankzij Vlaams Minister Zuhal Demir
 
Met de modulaire mantelzorgwoningen biedt Pearl Homes een perfect antwoord op de stijgende vraag naar tijdelijke mobiele zorgunits, een klein huisje als het ware, dat in de tuin wordt geplaatst. Dankzij ons geautomatiseerd proces kunnen we de doorlooptijd voor klanten in die mate beperken dat we instant kunnen inspelen op hun zorgvraag. Dankzij de inspanningen van Vlaams Minister voor Omgeving Zuhal Demir, die vol inzet op het vereenvoudigen van de procedure voor het bouwen van deze zorgwoningen, zal ook de overheid het vereiste tempo kunnen volgen. 

 Synergie & Technologie
De kruisbestuiving situeert zich voor Pearl Homes niet enkel op niveau van de waardevolle knowhow die ze vanaf nu kunnen opdoen bij hun kersverse zusterbedrijven. Denk maar aan de expertise van Arkana binnen de houtskeletbouw, die van Bruyndoncx op vlak van modulair sanitair en Into Facilities of Alcomel die vandaag reeds internationaal pionieren binnen de zorg. Er is ook een onmiskenbare link tussen de verschillende toepassingen. De doorgedreven domotica die we toepassen in mantelzorgunits kan namelijk perfect dienen bij scholen, kantoren of vakantiewoningen.
 

Bart Moors – Zaakvoerder Pearl Homes: “Dankzij onze doorgedreven automatisatie kan de gewonnen tijd geïnvesteerd worden in de integratie van extra technologie. Denk maar aan een mantelzorgwoning die bij activatie van de noodknop, niet enkel de noodcentrale of contactpersonen contacteert, maar ook de deuren automatisch ontgrendelt en de kamertemperatuur verhoogt. Mogelijkheden en integraties zijn legio.”

 

B&R Bouwgroep, een toonaangevend en innovatief concept
Pearl Homes past perfect in de gestructureerde groeistrategie van B&R Bouwgroep. Net als haar 24 zusterbedrijven is ze specialist in haar niche en een gevestigde waarde binnen de markt. Met de toevoeging van deze nieuwe dochterfirma telt B&R Bouwgroep ruim 850 medewerkers verspreid over 25 dochterondernemingen die actief zijn in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.