3419-collage_spartacus_2017

B&R-Bouwgroep scoort op Spartacus Strongest Company

Gepubliceerd op: 11 oktober 2017

Op zaterdag 7 oktober 2017 werd in het Energy Park in Averbode voor de eerste keer de Spartacus Strongest Company georganiseerd.
Een parcours van 10 km met onderweg maar liefst 30 hindernissen moest overwonnen worden op weg naar de finish. Dit in ploegen van 6 collega’s die elkaar blind vertrouwen. Deze succesvolle eerste editie mocht 260 ploegen verwelkomen, waarvan vijf teams van B&R Bouwgroep. De ploegen bestonden uit een gezonde mix van medewerkers van de verschillende dochterbedrijven. 

1. Team Alcomel
Saskia Luts, Anne Saenen, Ellen Noels, Gellina Martinez, Evi Noels en Bjorn Dirckx.

2. Team ATA
Levi Lumbeeck, Randy Bafcop, Tom Van Cantfort, Wouter Cuypers, Dennis Meeus, Dieter De Proost

3. Team Hooyberghs 1
Thomas Janssens, Marieke Bocket, Yves Neefs, Hans Van Peer, Benny Tops, Steven Verhaegen

4. Team Hooyberghs 2
Michiel Borghs, Tom Caers, Gunther Heyvaert, Niels Smeyers (was ziek, werd vervangen door de broer van Tom Caers), Matthias Breugelmans, Anton Engelen

5. Team B&R-Bouwgroep 1
Dries Plevoets (B&R Development), Sam De Bie (Brebuild), Bob Jansen (Brebuild), Nic Bertels (Hooyberghs), Joeri Verschueren (B&R Logistics), Guy Van Echelpoel (B&R)

De omstandigheden waren op zijn minst heroïsch te noemen, bewolkt met af en toe regen en een lekker koud briesje. Een buitentemperatuur van ongeveer 14°C en een watertemperatuur van net geen 13°C zorgden volgens sommige voor een gevoelstemperatuur ver onder 0°C.

Dit werd echter snel vergeten bij het knallen van het startschot. Al snel konden de teams zich opwarmen aan hindernissen zoals de Swamps (100 m door het water lopen van 1,2 m diep), de Ramp Attamp (met heel de ploeg op een ramp van 6 meter geraken), de Swim Sala Bim (50 m zwemmen met kleren aan) en veel meer. Één voor één loodzware hindernissen waar doorzettingsvermogen en teamwork cruciaal waren. Een kolfje naar de hand van onze medewerkers.

Met trots mogen we zeggen dat alle vijf de teams voltallig de finish gehaald hebben en als kers op de toch wel modderige taart realiseerde Team B&R-Bouwgroep 1 de beste tijd binnen hun categorie! (bedrijven <250 medewerkers)

Na de sportieve inspanning werd er samen met al onze teams gerelaxt en nagepraat over de geleverde prestaties. De voorziene Spartacus BBQ was welverdiend!

Volgend jaar zijn we in ieder geval weer van de partij!

 

Bekijk hier de aftermovie van Anton, één van de Hooyberghs medewerkers die zijn run filmde.