DSC_2551

B&R Bouwgroep gaat vol voor het welzijn op het werk met een online bureau workout

Gepubliceerd op: 12 februari 2021

B&R Bouwgroep gaat in 2021 100% voor de fysieke en mentale gezondheid van haar medewerkers. Nooit eerder was het welzijn van medewerkers zo belangrijk als nu, ook op hun werkplek. Thuiswerk, sociale isolatie en andere ingrijpende covidmaatregelen zijn nefast voor eenieders mentaal welzijn. Dat hebben ze bij B&R Bouwgroep maar al te goed begrepen. Reden genoeg om in het nieuwe jaar vol de kaart van Welzijn op het werk te trekken. Doorheen het ganse jaar brengt de Kempische bouwgroep diverse welzijnsaspecten onder de aandacht. Starten doen ze met het thema beweging en dat gebeurt bij B&R op een wel zeer bijzondere manier.

 

2021, hét jaar van Welzijn op het werk

In deze contactarme tijden, met beperkte fysieke ontmoetingen is het als werkgever – meer dan ooit – van groot belang om het welzijn van je medewerkers niet uit het oog te verliezen. De afgelopen jaren werd hier al sterk op ingezet, maar onder meer door telewerk en andere ingrijpende coronamaatregelen werd dit alsmaar een grotere uitdaging. Daarom besloot B&R Bouwgroep om in 2021 nog meer in te zetten op de fysieke en mentale gezondheid van haar medewerkers. Met als doel de band met haar mensen te behouden, hen te motiveren en informeren rond diverse welzijnsthema’s.

 

Eric van den Bergh (Verantwoordelijke Preventiedienst & Veiligheid): “Er zijn heel wat factoren die een invloed hebben op hoe goed we ons voelen. De mate waarin we bewegen bijvoorbeeld, ons voedingspatroon, onze slaapgewoontes, ons mentaal welzijn... Al deze aspecten zullen in de komende maanden aan bod komen.”

 

#SamenActief = #SamenSuccesvol
 Het belang van een gezonde geest in een gezond lichaam kenden ze al in de tijden van het oude Rome. Daarom daagt B&R Bouwgroep haar medewerkers uit om meer te bewegen. Zowel tijdens de werkuren als daarbuiten, zowel op kantoor als in hun home office. Aan de hand van inspirerende trap- en liftstickers worden ze gemotiveerd om vaker de trap te nemen. Daarnaast kregen de B&R  medewerkers via alle mogelijke communicatiekanalen (intranet, e-mailings, bureauposters…) concrete tips&tricks mee om hier, iedere dag weer, mee aan de slag te gaan. Als hoogtepunt van hun missie om hun medewerkers aan het bewegen te krijgen werd onlangs een heuse digitale Bureau Workout georganiseerd. Hiervoor deden ze beroep op Moving Rocks, specialisten in het stimuleren en creëren van een bewegings- en vooruitgangscultuur binnen ondernemingen. 

 

Dennis Scheyltjens  (Founder Moving Rocks): “Het is onze missie om een bewegings- en vooruitgangscultuur te verankeren binnen ondernemingen. Alleen zo stuw je een organisatie naar ongekende hoogtes. Want vergeet niet: Ook jouw job is topsport!”

 

Digitale bureau workout zet medewerkers op scherp

Maar liefst een op vier van hun bedienden, zowel telewerkers als mensen op kantoor, volgden via Microsoft Teams de instructies van de personal trainers van Moving Rocks. Aan de hand van toegankelijke oefeningen, op maat van de medewerkers, toonden ze hoe je makkelijk in beweging kan blijven met niet meer dan een balpen als hulpmiddel. Zelfs van achter je bureau. Hun enthousiasme werkte aanstekelijk en prikkelde lichaam en geest van alle deelnemende B&R collega’s. 

 

Volgende thema: Gezonde voeding

Het begin is dus gemaakt en “Bewegen” is nog maar het eerste thema dat aan bod komt. Tijdens de maanden maart en april trekt de Arendonkse Bouwgroep de kaart van “Gezonde voeding”. Wat we eten en wanneer we eten heeft namelijk een directe impact op zowel het energiepeil als het concentratievermogen van medewerkers. Beide cruciaal wanneer je als team wil presteren op topniveau.