ALCOclean-Plus-hout-receptie

Alcomel ontwikkelt ALCOclean

Gepubliceerd op: 15 juni 2020

Alcomel ontwikkelt Alcoclean, de duurzame zuil voor handhygiëne.

Tessenderlo, 15 mei – De impact van Covid-19 is wereldwijd te voelen, zowel op menselijk als economisch vlak. Het virus zal helaas nog enige tijd onder ons blijven. Daarom heeft Alcomel, met haar meer dan 40 jaar expertise in de zorgsector, ALCOclean ontwikkeld. De geschikte zuil voor handhygiëne in iedere werkomgeving die beschikt over een handoek- en alcoholgeldispenser en de mogelijkheid om nog verder op maat uit te werken.

Samen naar het nieuwe normaal
Onze vakantieplannen hebben wij helaas moeten opbergen en langzaam maar zeker groeit het besef dat het Corona virus nog lange tijd onder ons zal zijn. De heropstart van ons land toont het verlangen van de bevolking naar “business as usual”. Experts blijven echter hameren op het feit dat dit alles op een veilige en duurzame manier moet verlopen. Daarom ging Alcomel op zoek naar een langetermijnoplossing, die ons optimaal faciliteert in onze weg naar het nieuwe normaal. 

100% Belgisch en onmiddellijk leverbaar
Als antwoord hierop ontwikkelde Alcomel, een dochteronderneming van B&R Bouwgroep met meer dan 40 jaar ervaring en expertise in innovatieve oplossingen voor de medische- en zorgsector, ontwikkelde ALCOclean. Deze duurzame zuil voor handhygiëne is ontworpen en geproduceerd in Tessenderlo en kan onmiddellijk geleverd worden zowel in hoge oplages als per stuk. Met deze 100% Belgische oplossing voor handhygiëne kan iedere onderneming de activiteiten op een veilige manier verderzetten zonder tijd te verliezen.

Volkernkunstof, het perfecte materiaal
De zuilen van ALCOclean werden ontworpen in volkunssttof plaatmateriaal (Volkern). Een materiaal dat gebruik wordt in operatiekwartieren, kamers van ziekenhuizen en woonzorgcentra en in cleanrooms van high-tech bedrijven. Dit zeer duurzame en onderhoudsvriendelijke materiaal is bestand tegen vocht en resistent voor bacteriën. Een voor een cruciale eigenschappen in een succesvolle bestrijding van COVID-19.

Enorme interesse
Zowel binnen hun bestaande cliënteel in de Benelux en Duitsland alsook in de privésector heerst een enorm enthousiasme. Ook bij lokale besturen, verenigingen en scholen manifesteert zich de nood aan een duurzame oplossing. Om zoveel mogelijk op maat te werken zijn de zuilen beschikbaar in verschillende uitvoeringen (wit, zwart, marmer- of hout-motief) en kunnen ze voorzien worden van eigen logo’s en kleuren. Een service die duidelijk gesmaakt wordt daar de eerste 250 exemplaren reeds geleverd werden. Meer info: www.alcoclean.beinfo@alcoclean.be of +32 13 77 24 38

Gauthier Pauly (Operationeel Directeur Alcomel): “De strijd tegen COVID-19 is een marathon en geen sprint. En dat is waar we met ALCOclean perfect op inspelen. We bieden vandaag een duurzame oplossing waarmee onze klanten jaren lang de veiligheid van hun medewerkers, klanten, bezoekers en natuurlijk zichzelf kunnen garanderen.

 

Over Alcomel

Alcomel, een dochterbedrijf van B&R Bouwgroep gevestigd in Tessenderlo, biedt maatwerk in volkern zowel voor de zorgsector (Health) als bij mensen thuis (Home). Zo ontwikkelt, fabriceert én plaatst Alcomel o.a. cleanrooms en de vaste en losse inrichting van ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen. Daarnaast biedt het met innovaites als bijvoorbeeld Flexxan, een flexibele en innovatieve badkameroplossing voor het ‘Nieuwe Wonen’. Flexxan is een slimme en mooie oplossing met het oog op levenslang wonen. De draaiwand en het draaitoilet verhogen niet alleen de flexibiliteit van de badkamer, maar garanderen eveneens het levenslang wooncomfort.