Brix_Bouwkroniek-1000x300
Kalkhennep isolatie

Kalkhennep als biogrondstof voor de bouw

Hennep, een plantensoort waarvan vooral de geestverruimende variant gekend is bij het brede publiek. De plantenfamilie heeft echter veel meer te bieden. Niet alleen heeft de plant enkele eigenschappen die vandaag de dag nog meer relevant zijn dan ooit tevoren. Denk maar aan het grond sanerende vermogen van de hennepplant, maar ook eens hij geoogst is, bewijst hij zijn nut.  

Op de radio

Het Joe Netwerk vond zijn weg tot bij collega Frederik Verstraete, Business Development Manager CLT bij B&R Bouwgroep. Zijn passie voor duurzaam bouwen gaat echter verder dan enkel en alleen CLT. Ook in Hennep (de variant zonder THC) ziet hij een duurzame oplossing als biogrondstof voor circulaire en duurzame bouwprojecten. 

Frederik vertelt de luisteraars van JOE hoe werkelijk niets verloren gaat en waarom Hennep als biogrondstof absoluut thuis hoort binnen onze sustalutions (Sustainable Solutions). Want naast de scheven (stengels) dewelke gebruikt worden voor de aanmaak van kalkhennepisoloatie heeft ook de plant op zich een wel heel bijzondere sanerende functie. 

Bouwkroniek

Ook in vakblad Bouwkroniek werd er aandacht besteed aan onze vooruitstrevende isolatietechnieken. Lees hieronder meer. 

Brix_Bouwkroniek-1000x300
kalkhennep isolatie_Pagina_1
kalkhennep isolatie_Pagina_2