Wat is CLT?

CLT – ofwel Cross Laminated Timber – behoort tot dé meest duurzame bouwmethodes. Bij CLT vormen verschillende lagen kruiselings verlijmd hout het massieve basismateriaal om elke ruwbouw vorm te geven. Wanden, vloeren, draagbalken en daken worden in CLT uitgevoerd. De kruislingse verlijming neutraliseert de werking van het hout, waardoor dit natuurlijke materiaal na verwerking letterlijk geen krimp meer geeft én een uitstekend alternatief vormt voor beton, staal en metselwerk. 

Meer over CLT

Voordelen CLT?

CLT biedt talrijke voordelen. CLT is de natuurlijke partner van 3D-design en BIM (Building Information Modelling). De extra investering in de voorbereidingsfase verdient zich tijdens het bouwproces en de minimale foutenlast meer dan terug. De beperkte werfinrichting, het lagere gewicht en uiterste lage CO₂-voetafdruk vormen overtuigde troeven om bij specifieke projecten voor CLT te kiezen. 

Meer over de voordelen van CLT

Wanneer CLT toepassen?

Elk bouwproject is anders. Wij kijken met een open geest naar iedere uitdaging en adviseren CLT alleen wanneer deze aantoonbaar de meest rendabele, duurzame en efficiënte bouwmethode is. Tal van parameters brengen we bij deze analyse in rekening. Ook hybride gebouwen - bijvoorbeeld CLT in combinatie met betonbouw – vormen in specifieke gevallen de beste optie. 

Meer over wanneer CLT toepassen

CLT binnen B&R Bouwgroep

Als toonaangevende multidisciplinaire bouwgroep met Sustalutions, ons eigen innovatiedepartement behoren we ook op vlak van CLT tot de absolute pioniers. Zo realiseerden we in Geel het hoogste hybride gebouw (CLT + beton) in België. Bouwen met CLT vraagt heel wat specifieke kennis. Overweegt u CLT? Betrek ons zo snel mogelijk in het bouwproject en profiteer maximaal van onze expertise. Als totaalaannemer die meerdere bouwmethodes aanbiedt, denken wij steeds met een open vizier proactief met u mee. Zo maakt u als studiebureau of opdrachtgever gegarandeerd de juiste keuzes.

Meer over CLT binnen de B&R Bouwgroep
Geel-Astor---afgewerkt-(Large)