Zuiderhuis 3

Hooyberghs bouwt mee aan Nieuw Zuid

Gepubliceerd op: 1 december 2020

De collega’s van Hooyberghs realiseerden reeds verschillende straffe projecten in en rond Antwerpen. Maar met het Zuiderhuis op het Antwerpse Nieuw Zuid mogen de collega’s hun tanden zetten in een ware eye-catcher.

Tom Van Hauwe (Bestuurder Hooyberghs) 
2021 belooft een uitdagend jaar te worden voor Hooyberghs. Met het Zuiderhuis haalden we een van de referentie-projecten van het Antwerpse Nieuw Zuid binnen. We zullen er verantwoordelijk zijn voor de bouw van 116 appartementen met royale terrassen en wintertuinen.

Het binnenhalen van dit project is het bewijs dat de aanpak van Hooyberghs, dewelke gebaseerd is op innovatie, duurzaamheid en kwaliteit, wordt gewaardeerd door opdrachtgevers. We zijn gedreven om mee te bouwen aan ‘t Stad van de toekomst.”

#19

Zuiderhuis is het 19e project van Nieuw Zuid, de groene en duurzame stadsontwikkeling aan de Schelde en het Antwerpse Zuid. In opdracht van Triple Living ontwierp het gerenommeerde Belgische architectenbureau Robbrecht en Daem dit nieuwe project. Inspiratie hiervoor werd opgedaan in India. Kijk maar naar de warme terracottatinten die op de kolomsteunen staan waardoor het appartementsgebouw lijkt te zweven. Het wordt een ware architecturale parel waar duurzaamheid en groen hand in hand gaan. Bewijs hiervan zijn de wintertuinen en groene balkons.

Staan te popelen

Onze mensen staan te popelen om erin te vliegen. Na een kort moment van euforie bij het vernemen van het goede nieuws, zijn we er onmiddellijk ingevlogen. We stelden een bouwteam samen en gingen in dialoog met de opdrachtgever om de laatste punten en komma’s helemaal juist te krijgen. Begin mei 2021 beginnen we eraan. Dan zal onze B&R Boom pronken op de kranen die op onze werf zullen draaien. Je zal er niet naast kunnen kijken wanneer je op de Antwerpse ring rijdt/in de file staat.