3190-slide46

Groot project in Nederland voor Van de Craen

Gepubliceerd op: 23 november 2016

Van de Craen heeft een mooie opdracht beet in Den Haag, Nederland. Er wordt gebouwd  in opdracht van OD75 en het ontwerp is uitgetekend door architect CePeZed bv.

Het oude Shell hoofdkantoor bestaat uit een hoogbouw en een laagbouw gedeelte, telt  16 verdiepingen en wordt omgebouwd tot een woongebouw volgens de hoogste duurzaamheidseisen, met een 2-laagse ondergrondse parkeergarage. Het laagbouwgedeelte zal worden gesloopt en in de plaats komt een nieuwbouwtoren met 8 lagen. De ambitie is om het project op te leveren met een BREEAM Excellent classificatie.

Het gaat om een moderne architectuur dat contrasteert met de boomrijke omgeving, maar met behoud van de rustige en natuurlijke uitstraling van het gebied.

Het gebouw ademt kwaliteit, is ruim, licht, representatief en afgewerkt met hoogwaardige materialen. Het was dus een logische stap om voor de gipsblokken in zee te gaan met Van de Craen. Zij leveren en plaatsen op de werf 20.000 m² gipsblokken.

 

Van de Craen is uitgegroeid tot 1 van de grootste bedrijven op vlak van pleister- en gipswerken. Ook in Nederland bouwt de naamsbekendheid stilletjes aan op. Daarom zijn wij ook trots te melden dat zij aan dit mooie project kunnen meewerken.