DSC_2754

Eerstesteenlegging AZ Rivierenland Rumst

Gepubliceerd op: 3 maart 2021

Rumstse Burgemeester Jurgen Callaerts en AZ Rivierenland dokters Bongaerts en Craninx leggen samen de fundamenten voor de uitbreiding en renovatie van Campus Rumst.

Rumst, 03 maart 2021 – Aan de oevers van de A12, ter hoogte van Rumst startte Bouwonderneming Hooyberghs met de renovatie en uitbreiding van AZ Rivierenland Campus Rumst. Door het onthaal en de bovenliggende verdiepen stevig onder handen te nemen wil het bestuur van AZ Rivierenland meegroeien met de nood naar kwalitatief hoogstaande zorg die leeft in de ruimte regio. 

Trotse zusters
Het aanbieden van kwaliteitsvolle zorg in een nette en mooie omgeving aan de mensen uit de Rupelstreek is al sinds de oprichting van het ziekenhuis in 1959, de missie van AZ Rivierenland. De uitbreiding en renovatie van het onthaal en de bovenliggende verdiepen moet ervoor zorgen dat deze doelstelling van de toenmalige zusters – afkomstig uit de Kempen – ook in de toekomst kan ingewilligd worden.
 

AZ Rivierenland in een nieuw jasje
AZ Rivierenland Dokters Dries Bongaerts en Michel Craninx stortten samen met Rumstse Burgemeester Jurgen Callaerts het beton voor de fundering van de uitbreiding. De rest van de werken laten ze over aan de vakmannen van Hooyberghs. Zij zullen zorgen voor een gloednieuwe inkomhal, een dagziekenhuis geneeskunde en oncologie, diensten maagdarmziekten, nierdialyse, pneumocardiorevalidatie, pneumologie, urologie, fysische geneeskunde en rugschool. 

 

Bart Van Bree – Afgevaardigd Bestuurder AZ Rivierenland: “Met deze uitbreiding wil AZ Rivierenland meegroeien met de nood naar kwalitatief hoogstaande zorg die leeft in de ruime regio.”

 

Samen bouwen aan kwaliteitsvolle zorg
De Samenwerking tussen het Arendonks Bouwbedrijf en AZ Rivierenland reikt echter nog verder. De uitbreidingswerken aan Campus Rumst zijn namelijk niet de enige investeringen in kwaliteitsvolle zorg die de AZ Rivierenland op de planning heeft staan. Ook de campus in Willebroek - waar vandaag enkel nog dagactiviteit plaatsvindt – wordt onder handen genomen door Hooyberghs. In Willebroek maakt een deel van het gebouw plaats voor een compacte nieuwbouw. Later wordt de rest van het gebouw gesloopt om plaats te maken voor een open terrein.

 

Tom Van Hauwe – Bestuurder Hooyberghs: “Op het vlak van het bouwen van kwaliteitsvolle zorg zijn we niet aan ons proefstuk toe. We zijn dan ook trots dat we onze expertise en die van onze zusterondernemingen kunnen aanwenden om zowel hier als binnenkort ook in Willebroek iets moois te realiseren.“

 

Over B&R Bouwgroep
B&R Bouwgroep, met haar hoofdkantoor in Arendonk, telt maar liefst 25 bouw gerelateerde bedrijven verspreid over heel Vlaanderen en biedt werk aan meer dan 850 medewerkers. Deze zijn actief in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Hoewel geografische spreiding een belangrijke troef is, blijft de lokale verankering van de groep zeer belangrijk.